DİYARBAKIR / SUR - Yenievler İlkokulu

Yenievler İlkokulu

Yenievler Köyü Sur/DİYARBAKIR
Vizyon
YENİEVLER İLKOKULUNU; Okul paydaşlarımızın (yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımız ve velilerimizi) güçleriyle en kısa zamanda; bulunduğumuz yerleşim biriminde öncelikli tercih edilen; liselere giriş sınavında orta öğretim kurumlarına her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren; sosyal etkinliklerle adından söz ettiren; Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumu yapmaktır
Misyon
YENİEVLER İLKOKULU OLARAK, • MİLLİ EĞİTİM TEMEL KANUNUNDA YER ALAN GENEL VE ÖZEL AMAÇLARA UYGUN OLARAK; • SAĞLAM KARAKTERLİ, DÜRÜST, KUVVETLİ BİR VATAN VE MİLLET SEVGİSİ OLAN, • İNSANİ, MİLLİ VE AHLAKİ DEĞERLERLE DONANMIŞ, • ÜLKESİNE YARARLI, OKUYAN, İNCELEYEN, ARAŞTIRAN, • MİLİ VE EVRENSEL DEĞERLERİ TANIYAN, • BENİMSEYEN, ARAŞTIRMACI, SORGULAYICI, KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLEN, • KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ SAVUNURKEN BAŞKALARININ DÜŞÜNCE VE HAKLARINA SAYGI GÖSTEREN, • GÖREV VE SORUMLULUKLARININ BİLİNCİNDE OLAN ÖĞRENCİLER, YETİŞTİRMEK.
Servis
Yenievler Köyü